Last update Maa 05 apr 2021

Excursies

Le Marche is nog steeds moeilijk toegankelijk voor de meeste toeristen door een gebrek aan goede reisgidsen en musea die vrijwel alles in het Italiaans beschrijven. Daarom hebben wij ook een

brochure geschreven over onze provincie en organiseren wij de volgende

excursies:

-Domus del Mito: in ons eigen Sant'Angelo bevindt zich een prachtige opgraving (mozaiek onder) van een Romeins villacomplex; nog niet toegankelijk voor het publiek, maar als gast van Ca'Beto  kunt u er al  wel van genieten.
-San Leo:


Via een schitterende route bereiken wij tijdens deze excursie het ongenaakbare San Leo. Wij bekijken uitgebreid de benedenstad waar we ook genieten van een typisch Marchegiaanse lunch en het beroemde fort.

-Urbino (onder): een prachtige wandeling door deze Renaissancestad voert ons langs o.a. het geboortehuis van Rafael en de Duomo van Urbino. Hoogtepunt is het schitterende paleis van Urbino met een beroemde collectie meesterwerken van o.a. Rafael, Santi, Botticelli en Titiaan.
Gradara en Pesaro: Gradara staat bekend als het mooist gerestaureerde Renaissancekasteel van Italie, maar is tevens de locatie van het romantische verhaal van Dante over Paolo en Francesca. Na de lunch in een olijfgaard volgt een stadswandeling door Pesaro die eindigt met een heerlijk glas wijn aan het strand.Dit is slechts een kleine selectie van de excursiemogelijkheden: ook Ancona, Fano, Loreto, Gubbio,Assisi en Perugia, Sansepolchro en Città di Castello, Rimini en Ravenna behoren tot de mogelijkheden.
-